Confidenţialitate

Senatorul Vlad Alexandrescu reclamă că i se interzice accesul într-un centru pentru copii

Senatorul Vlad Alexandrescu acuză autoritățile locale din sectorul 5 că îi interzic să viziteze Centrul Centrul de primire în regim de urgență “Cireșarii”.

Senatorul USR se află de patru ore în fața instituției, fără să poată intra în curtea centrului.

Parlamentarul vizitează de la sfârșitul anului trecut, centrele de plasament pentru copii devaforizați din mai multe județe și spune că până acum, nimeni nu i-a interzis accesul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Senatorul Vlad Alexandrescu spune că vizitele la centrele de plasament au ca scop documentarea la fața locului în vederea imbunătățirii legilor care ii vizează pe copiii abandonați.

Parlamentarul acuză că prea mulți dintre minorii instituționalizați sunt trimiși în scoli speciale și urmează tratamente medicale. Iar educația primită aici îi lasă cu lacune care nu le permit să se integreze. De exemplu, senatorul povestește că a descoperit că elevii din clasa a opta de la o școală specială nu știu nici măcar tabla înmulțirii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM a încercat să obțină un punct de vedere atât de la Primarului Sectorului 5, Daniel Florea, cât și de la Direcția de Protecția Copilului.

Până acum nu am primit niciun răspuns.