Senatorul T. Băsescu: Bugetul este „photoshopat”

Senatorul Traian Băsescu este de părere că actualul executiv va fi nevoit să împrumute cel puţin 40 de miliarde de lei pentru a pune în aplicare programul de guvernare.

Invitat la România TV, liderul PMP a explicat că veniturile sunt prea mici, raportat la cheltuielile pe care cabinetul condus de Sorin Grindeanu le plănuieşte.

„Acest guvern a generat o stare de neîncredere care se va perpetua. Or la programul pe care îl are PSD-ul, chiar are nevoie de un premier extrem de credibil. De ce? Pentru că ei vor ajunge să împrumute mulţi bani. Să nu credeţi că acest program se va face cu veniturile bugetului de stat şi numai cu cele 24 de miliarde cât spun ei că va fi deficitul. Nu! Se va face cu cel puţin 40 de miliarde bani împrumutaţi. Bugetul este un desen photoshopat (…), exact cum se photoshopează manechinele, exact aşa s-a photoshopat bugetul consolidat al statului! Veniturile sunt prea mici în raport cu cheltuielile pe care vor să le facă. Deci România are nevoie de un guvern credibil”, a precizat Traian Băsescu, fost şef al statului.

În ciuda criticilor repetate la adresa guvernului, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, săptămâna aceasta, legea bugetului de stat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS