Senatorul PSD Șerban Nicolae, despre ambasadorul SUA: „Un funcționar cel puțin bizar”

Comunicatul Departamentului de Stat este inacceptabil și profund ofensator la adresa Parlamentului României,  a declarat senatorul  PSD Șerban Nicolae.

Și a adăugat: “Este profund ofensator faptul că Departamentul de Stat (n.r. Ministerul de Externe al SUA) sau orice altcineva, vreo persoană, își permite să ceară imperativ ceva, orice ar fi acest lucru, este inacceptabil”.

Șerban Nicolae crede că  șeful  statului ar trebui să-i ceară ambasadorului României la Washington să chestioneze Departamentul de Stat al SUA pentru comunicatul de aseară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Este o chestiune de percepţie, nu Klemm este personajul principal în această acţiune, ci acest comunicat extrem de bizar, care, din punctul meu de vedere, încalcă toate uzanţele specifice relaţiilor dintre două state, cu atât mai mult între două state partenere, aşa cum sunt România şi SUA. În ceea ce priveşte România, este destul de ofensator. Oricine altcineva care îşi permite să ceară imperativ Parlamentului României ceva, orice ar fi acest lucru, este inacceptabil”, a declarat Şerban Nicolae, la Parlament.

Totodată, Șerban Nicolae l-a numit pe ambasadorul SUA în România „un funcționar cel puțin bizar”.

”Cred că aceste atitudini, promovate în ultimii ani de acest funcţionar, cel puţin bizar, care este Hans Klemm, ar aduce vreun beneficiu relaţiilor româno-americane. Dimpotrivă, văd o exacerbare a unor sentimente antiamericane şi nu găsesc că asta este un lucru normal”, a susţinut senatorul PSD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS