Republica Fantastică România: Senatorul Ionel Agrigoroaei cere un salariu de 3.500 de euro (AUDIO)

 

„Trebuie să-mi schimb în fiecare zi cămăşile. Poporul român, cetăţenii mei, ar trebui să conştientizeze că eu nu mă pot duce la întâlniri în haine de şantier sau în trening”, explică senatorul.

În ultimele zile, deputata PNL Steliana Miron a fost în centrul atenţiei pentru o declaraţie în care spunea că indemnizaţia de parlamentar nu-i ajunge nici pentru coafor, a venit şi rândul unor alţi aleşi să sublinieze problema salariilor mici de care beneficiază parlamentarii.

Ionel Agrigoroaiei, deputat UNPR: “Trebuie să vin în costume şi să-mi schimb în fiecare zi şi cămăşile, şi absolut tot, pentru că am întâlniri cu delegaţii din străinătate, am întâlniri la cel mai înalt nivel cu tot felul de persoane importante. Poporul român, cetăţenii mei, ar trebui să conştientizeze că eu nu mă pot duce în haine de şantier sau în trening.”

El a continuat aşa:

“Pentru a avea o clasă politică care chiar să apere interesele ţării, trebuie să le asigurăm şi condiţii. Eu vreau să vă spun că mă întâlnesc zilnic cu delegaţii străine, dezbat tot felul de probleme economice, chiar reuşesc să promovez investiţii în afara României pentru românii noştri, pentru mediul antreprenorial românesc, sau invers, pentru crearea locurilor de muncă în România, şi eu mă duc cu un Cielo ruginit de 15 ani la acea întâlnire. Vă daţi seama ce impresie creez eu la acel partener strategic pentru România. E o problemă de siguranţă naţională din punctul meu de vedere”, a conchis senatorul UNPR.

Cât câştigă un deputat? 5.000 de lei lunar este indemnizaţia, la care se adaugă diurna, pentru deplasare în Bucureşti şi în teritoriu, plus sume forfetare din care se achită cazarea, transportul, telefonia etc.

Numai indemnizaţia şi diurna aduc unui deputat care nu e din Bucureşti aproape 9.000 de lei lunar. Net.