Confidenţialitate

Senatorii și deputații analizează eliminarea propriilor pensii speciale

Pentru a evita riscul unor neconstituţionalități, fiecare categorie de pensie specială trebuie reglementă separat, spunea luni vicepremierul Dan Barna.

Marți e programată o sedință a conducerilor celor două camere ale Parlamentului. Birourile Permanente au pe ordinea de zi subiecte precum abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor sau demiterea unor șefi de instituții precum Renate Weber.

Cel mai important subiect pe care liderii Senatului și ai Camerei Deputaților îl abordează marți este însă eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Un proiect în acest sens se află deja în circuitul legislativ, astfel că el nu trebuie decât pus pe ordinea de zi și votat.

Cele trei partide din arcul guvernamental, care dețin și majoritatea în Parlament, nu sunt încă decise dacă votul final pentru eliminarea acestor pensii speciale va avea loc miercuri sau va fi lăsat pentru săptămâna viitoare.

De asemenea, conducerile celor două Camere discută și despre demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului. O solicitare în acest sens a fost depusă deja de deputatul PNL Florin Roman, dar ea trebuie introdusă în circuitul legislativ și votată într-o ședință de plen reunit.

Nu în ultimul rând, actuala majoritate vizează demiterea șefilor de la TVR și de la Radioul Public, puși în funcție de PSD. Ludovic Orban a anunțat că procedura urmează să fie demarată prin respingerea rapoartelor de activitate ale celor două instituții, acțiune care duce automat la demiterea conducerilor acestora.