Senatorii sar în apărarea posturilor de televiziune Antena 1 și Antena 3. Dacian Cioloș, chemat în plen să ofere explicații

Senatorii sar în apărarea posturilor de televiziune Antena 1 și Antena 3, somate să elibereze sediile până la sfârșitul săptămânii.

Plenul Senatului îl cheamă mâine la raport chiar pe premierul Dacian Cioloș pentru a-l chestiona în legătură cu ordinul de evacuare a sediilor GRIVCO și televiziunilor INTACT.

Șeful Senatului – Călin Popescu Tăriceanu – este cel care a propus chemarea lui Dacian Cioloș, iar ideea sa a fost votată cu o largă majoritate.

Referindu-se la ordinul ANAF, senatoarea ALDE, Cristiana Anghel, a comentat scurt: ”prea pe față, prea ca la țară”.

 

Propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu fost introdusă astăzi pe ordinea de zi și a primit peste 90 de voturi pentru și doar câteva împotrivă.

Oficial, premierul Dacian Cioloș este chemat mâine, la ora 10 și jumătate la Senat, pentru a vorbi despre respectarea statului de drept.

Senatorii vor aduce însă în discuție ordinul de evacuare primit de posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3 – după cum a recunoscut, la Europa FM, senatoarea Cristiana Anghel.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Senatoarea e de părere că ordinul Fiscului ridică unele semne de întrebare, indiferent ce posturi TV sunt vizate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Amintim, statul a devenit proprietar al clădirilor Grivco și Intact din nordul Capitalei – unde funcționează și cele 2 televiziuni – în 2014, în urma condamnării la închisoare a afaceristului Dan Voiculescu. El a prejudiciat statul cu 60 de milioane euro, motiv pentru care instanța a dispus confiscarea mai multor imobile deținute de afacerist.

Ministerul Finanţelor Publice are calitatea de proprietar al acestor bunuri, iar Fiscul a a somat posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 să elibereze sediile până la sfârşitul acestei săptămâni.

 

Ce susțin posturile de televiziune

 

Antena 3 spune, într-un comunicat de presă, că este imposibilă, din punct de vedere tehnic, logistic şi uman, mutarea în cinci zile a tuturor facilităţilor celor cinci televiziuni ale trustului de media Intact, din care fac parte şi Antena 1, Antena Stars, Euforia TV şi Zu TV.

„Postul de televiziune Antena 3, parte a grupului de presa Intact, condamnă acţiunea abuzivă din data de 15 februarie 2016 a Direcţiei Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF, prin care s-a dispus evacuarea, în termen de cinci zile, a mai multor imobile, printre care şi sediile celor cinci televiziuni ale grupului Intact. Considerăm că acţiunea, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive şi forţe nemaiîntâlnite, ameninţă direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia TV şi Zu TV”, se spune într-un comunicat al Antena 3.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS