Confidenţialitate

Senatorii din Comisia Juridică resping cererea DNA de ridicare a imunității lui Florian Bodog | AUDIO

Comisia Juridică a Senatului a dat raport de respingere pentru ridicarea imunității parlamentare a fostului ministru al Sănătății, senatorul PSD Florian Bodog.

Votul final va fi dat miercuri în plenul Senatului. Votul în Comisia Juridică a fost secret: 6 senatori au votat pentru, 6 s-au abținut și un senator a votat împotriva ridicarii a imunității parlamentare a senatorului PSD Florian Bodog.

Așadar, nu a fost întrunit numărul de voturi necesare pentru încuviințarea începerii urmăririi penale.

Senatorul Florian Bodog:

”Nu am cerut colegilor mei să voteze împotriva urmăririi penale”.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis spune că în Biroul Politic Național s-a stabilit că în plen, atunci când votul este final, PSD va vota pentru ridicarea imunității colegului lor.

”Decizia noastră politică nu are legătură cu votul din comisii, care oricum este un vot consultativ, votul comisiei este consultativ, plenul este suveran, iar decizia partidului nu se ia pe votul din comisii, se ia pe votul din plen.”

Procurorii DNA au cerut Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci era ministru ar fi permis ca un consilier personal să îşi ia salariul timp de 1 an fără să se fi venit la serviciu şi fără să lucreze efectiv.

În 2019, senatorii au respins o cerere asemănătoare cu privire la Florian Bodog. Ulterior procurorii au obținut date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu