Confidenţialitate

Senatorii decid dacă îi ridică imunitatea lui Gabriel Oprea

Senatorii dezbat cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva fostului Ministru de Interne, Gabriel Oprea, după ce Comisia juridică a avizat pozitiv cererea, în condițiile în care majoritatea partidelor au susținut că vor vota pentru solicitarea procurorilor.

Comisia juridică a Senatului a pus la dispoziţia parlamentarilor un raport, adoptat marţi cu majoritate de voturi, întocmit după audierea lui Oprea.

Fostul ministru a cerut destituirea dosarului la Parchetul General cu menţiunea necesităţii declasificării unor instrucţiuni ale ministrului de Interne din 26.04.1999, când ministerul era condus de Constantin Dudu Ionescu, în guvernul lui Radu Vasile – instrucțiuni care fac referire la coloanele oficiale cu echipaje ale poliției rutiere. Senatorii juriști au respins această solicitare.

 

Oprea spune că în referatul celor doi procurori nu apare rezoluţia şi semnătura procurorului şef al DNA, astfel încălcându-se Regulamentul de ordine interioară al DNA. Totodată, Oprea susține că una dintre adreseșe întocmite în numele PÎCCJ şi al procurorului general Tiberiu Niţu care “poartă o semnătură indescifrabilă, lipsind numele şi prenumele autorului acestei semnături”.

La ieșirea de la Comisia Juridică a Senatului, Gabriel Oprea a declarat că este nevinovat și a sugerat că la baza dosarului său se află jocuri politice.