Confidenţialitate

Dosarul senatoarei Șoșoacă, trimis la DIICOT | AUDIO

Parchetul General a declinat la DIICOT dosarul penal care o vizează pe senatoarea Diana Şoşoacă. Deocamdata se fac cercetări in rem în legătură cu blocarea unui centru de vaccinare anti-COVID din comuna ieșeană Răchiteni.

Dosarul penal in rem a fost deschis de Parchetul General, iar cauza a fost ulterior declinată la DIICOT fiindcă infracţiunea de comunicare de informaţii false este de competenţa acestei structuri.

În septembrie, un grup de protestatari anti-vaccinare condus de senatoarea Diana Şoşoacă a blocat accesul în centrul de vaccinare din localitatea ieșeană aflată în scenariul roşu din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

Oamenii care așteptau să se imunizeze s-au speriat și au fugit iar în acea zi nu s-a mai putut vaccina nimeni. Medicul Elena Popa, care a condus echipa mobilă de la Răchiteni, a declarat că s-a temut pentru viața ei și a echipei.

Senatoarea Soșoacă a susținut că în comună nu ar fi existat niciun infectat cu SarsCov 2 și că sătenii ar fi urmat să fie vaccinați cu forţa. Acțiunea senatoarei a fost reclamată la Parchet de directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

Sursa foto: Inquam / Octav Ganea

Citește și: Galați: Un bărbat de 35 de ani a fost prins în timp ce încerca să trimită bani falși în Italia, ascunși într-o pernă | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.