Confidenţialitate

Senat: Se dezbate moțiunea simplă împotriva Ministrului Finanțelor

Liberalii și-au intitulat moțiunea simplă „«Finanțista» ministrului Mișa, un film prost despre faliment, cu acces gratuit”.

În acest context, „finanțista” fiind limba în care, în opinia PNL, se exprimă ministrul finanțelor, Ionuț Mișa.

Semnatarii moțiunii arată că, traduse din finanțistă în limba română, măsurile luate de Guvern se simt la buzunar și înseamnă scumpiri la combustibili, electricitate și gaze, majorarea ratelor la credite și devalorizarea leului în raport cu principalele valute.

„Actuala putere de stânga a reuşit, în doar zece luni, să ciuruiască bugetul țării prin cheltuieli populiste, să omoare investiţiile şi să scoată România cu un picior afară din Uniunea Europeană pe seama depăşirii angajamentelor legate de deficitul bugetar”, arată semnatarii moțiunii simple.

Liberalii denunță haosul fiscal generat de guvernele PSD – ALDE, creștereile nesustenabile de salarii, micșorarea investițiilor, scăderea încasărilor la buget, creșterea inflației și reacțiile negative ale investitorilor la măsurile luate de Executiv.

Moțiunea simplă redactată de PNL este susținută și de celelalte partide din opoziție, USR și PMP, iar semnatarii documentului cer inclusiv demiterea Ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa.