Confidenţialitate

Selecţionerul Daum: Nu este nimeni vinovat de ratarea calificării la Cupa Mondială

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a declarat, luni seară, după înfrângerea suferită în meciul cu Muntenegru, că nimeni nu este vinovat de ratarea calificării la Cupa Mondială din 2018, reafirmând că lotul trebuie reînnoit.

Christoph Daum a adăugat că nu depinde de el dacă va rămâne la conducerea echipei.

‘Nu iau eu decizia asta. Contractul meu, după cum se ştie, spune că se termină automat la finalul campaniei dacă nu obţinem calificarea la Cupa Mondială. Mă voi gândi la acest lucru, voi discuta cu administraţia federaţiei şi cu preşedintele Burleanu. Vom lua o decizie care să fie cea mai bună pentru viitorul fotbalului românesc’, a explicat acesta la televiziunea publică.

Întrebat dacă îşi va da demisia, Christoph Daum a răspuns: ‘Este o întrebare de presă care mi se pune de 8-9 luni. Nu am răspunsul în buzunar. Trebuie să mă gândesc. Nu vreau să dau un răspuns influenţat de emoţii. Nimeni nu e vinovat de ratarea acestei calificări. Trebuie să învăţăm din această campanie, să încercăm să devenim mai puternici, nu să distrugem ceva sau să dăm vina pe cineva. Repet, voi discuta cu conducerea federaţiei şi vom lua o decizie împreună. Dacă voi simţi că pentru România va fi mai bine fără mine, voi pleca!’, a adăugat selecţionerul.

Antrenorul  ţinut să precizeze că este foarte supărat pe faptul că nu a putut oferi României o calificare.

 

Echipa naţională de fotbal a pierdut orice şansă de calificare la Cupa Mondială din 2018, după ce a fost învinsă de selecţionata Muntenegrului cu scorul de 1-0, la Podgorica, într-un meci din Grupa E a preliminariilor competiţiei. România mai are de jucat două partide în această campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploieşti, şi cu Danemarca, pe 8 octombrie, în deplasare.

‘Tricolorii’ nu s-a mai calificat la o Cupă Mondială din 1998.