Selecţia naţională Eurovision de-a lungul anilor – GALERIE FOTO

Tradiţia spectacolelor Eurovision desfăşurate în alte oraşe decât Bucureşti a început în 2014. Astfel, primul spectacol Eurovision susţinut într-un oraş al României altul decât Capitala a fost Braşovul.

În martie 2014, finala Eurovision s-a ţinut în clădirea proaspăt renovată a Teatrului Sică Alexandrescu, braşovenii putându-i aplauda la scenă deschisă pe câştigătorii ediţiei – Paula şi Ovi.

În 2015, spectacolul în urma căruia s-a decis piesa care urma să reprezinte România la concursul muzicii europene s-a desfăşurat la Sala Polivalentă din Craiova. Selecţia naţională Eurovision 2015 a fost câştigată de trupa VOLTAJ.

Sala Sporturilor din Baia Mare a fost, în 2016, locul unde s-au desfăşurat semifinala şi finala Eurovision. Show-ul dinamic şi modern a fost susţinut şi de grafica asigurată de specialişti în producţii muzicale cu experienţă la numeroase festivaluri din ţară, precum: Untold, Green Sounds, Electric Castle, Summer Well. Câştigătorul Selecţiei Naţionale a fost Ovidiu Anton.

În 2017, show-urile selecţiei naţionale au avut loc la Bucureşti, în studiourile TVR. Ilinca feat. Alex Florea au câştigat finala Eurovision România şi ne-au reprezentat la Kiev, la finala internaţională Eurovision.

Cinci oraşe din România – Focşani, Timişoara, Craiova, Turda şi Sighişoara au găzduit semifinalele Selecţiei Naţionale în 2018, iar finala a avut loc la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Dacă la Sighişoara, Focşani, Timişoara şi Craiova scenele au fost cele ale unor clădiri bijuterie destinate spectacolelor de teatru, la Turda, în premieră, show-ul Eurovision a avut loc chiar în Salina Turda, la 90 de metri sub pământ.

La final de martie, Trupa The HUMANS a adunat cele mai multe voturi din partea românilor, în spectacolul transmis de TVR şi ne-a reprezentat în finala Eurovision Song Contest de la Lisabona.

Iaşi şi Arad sunt oraşele în care TVR a ales să organizeze semifinalele Eurovision în 2019. La finalul primei semifinale, cea de la Iaşi, şase melodii s-au calificat în finala ce va avea loc la Bucureşti. Este vorba despre: Army Of Love – Bella Santiago, Destin – Trooper, Skyscraper – Teodora Dinu, We Are The Ones – Claudiu Mirea şi Without You (Sin Ti) – Dya & Lucian Colareza.

A doua semifinală Eurovision va avea loc la Sala Sporturilor din Arad duminică, 10 februarie şi va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVRi şi TVR Moldova începând cu ora 21.00.