Seism 2018. Tabere pentru sinistraţi pe stadioanele din Afumaţi şi Voluntari

Autorităţile vor amplasa, azi, două tabere pentru sinistraţi pe stadioanele din Afumaţi şi Voluntari, în cadrul exerciţiului naţional Seism 2018.

Cele două tabere au o capacitate de câte 200 de persoane fiecare. În cadrul acestor tabere vor acţiona, alături de echipele pompieri, şi voluntari cooptaţi de organizaţiile neguvernamentale.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, o echipă din Israel, cu peste 100 de medici, a sosit în România pentru a participa la exerciţiului „Seism 2018”, iar ambulanţe din Ungaria, Austria si Italia au intrat deja în ţară cu acelaşi scop.

Exercițiul național Seism 2018 durează 5 zile

Exerciţiul naţional intitulat “Seism 2018” a început sâmbătă la ora 9.00. Autoritatile testează viteza de reacție în cazul unui cutremur cu magnitudinea de 7,5 pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici. În scenariu se vorbește despre 200 de răniți, într-o zi normală de lucru. Exercițiul durează timp de 5 zile în toată țara.

Au fost alertate toate unităţile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din ţară se deplasează spre Capitală. La Ciolpani a fost activat Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

UE și NATO monitorizeaza exercițiul “Seism 2018” din România.

Bilanțul la 12 ore de la începerea exercițiului Seism 2018

După prima zi a exercițiului, la 12 ore după un presupus cutremur, autorităţile estimează peste 1.800 de răniţi şi peste 30.000 de sinistraţi.

Sâmbătă seară s-au ridicat tabere de sinistrați pe două stadioane din Ilfov. Acolo vor fi aduși oamenii care au rămas fără locuințe în scenariul autorităților.

Potrivit premierului, acest exercițiu va ajuta la depistarea unor eventuale deficiențe ale structurilor de urgență.

Autoritățile subliniază că populația NU trebuie să intre în panică pentru că este vorba doar despre o simulare și NU există informații potrivit cărora ar urma un dezastru de amploare.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS