Seism 2018. Lângă București a început instalarea spitalului de campanie al MApN

S-a trecut la o nouă etapă în cadrul exercițiului ”Seism 2018”. A început instalarea spitalului de campanie al MApN (Modulul ROL 2 extins), în apropierea Bucureștiului, în poligonul Centrului 70 Geniu Aviaţie din comuna Pantelimon, judeţul Ilfov.

Modulul ROL 2 extins asigură toate facilităţile spitaliceşti necesare intervenţiei în situaţii de urgenţe civile: triaj, laborator, radiologie, farmacie, sterilizare, modul operator A, modul operator B, postoperator A, postoperator B, module de recuperare, modul CIS (comunicaţii şi informatică).

Conform MApN, în cadrul acestui spital de campanie vor acţiona, în cadrul exerciţiului, peste 80 de medici şi personal sanitar mediu şi auxiliar din subordinea unităţilor sanitare subordonate Direcţiei medicale şi de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central.

De asemenea, vor fi asiguraţi 80 militari (în ţinută civilă – studenţi ai Institutului Medico-Militar), care să îndeplinească rolul de victime/pacienţi, pentru a asigura derularea, în condiţii cât mai realiste, a fluxurilor specifice în cadrul spitalului de campanie.

„Statul Major al Forţelor Terestre pune în aplicare măsurile de transport al containerelor medicale tip ISO-20 ale spitalului de campanie ROL 2 din subordinea Direcţiei Medicale, cu 12 autotranscontainere de tip ATC şi dispunerea/instalarea în locaţia stabilita prin scenariu, asigura poliţie militară pentru însoţirea coloanelor militare, deplasarea în condiţii de siguranţă şi paza/securitatea perimetrală a locaţiei în care se dispune spitalul de campanie. De asemenea, Statul Major al Forţelor Terestre va asigura 320 militari (în ţinută civilă) care să îndeplinească rolul de victime/pacienţi în cadrul intervenţiilor medicale simulate”, transmite MApN.

Exercițiul național Seism 2018 durează 5 zile

Exerciţiul naţional intitulat “Seism 2018” a început sâmbătă la ora 9.00. Autoritatile testează viteza de reacție în cazul unui cutremur cu magnitudinea de 7,5 pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici. În scenariu se vorbește despre 200 de răniți, într-o zi normală de lucru. Exercițiul durează timp de 5 zile în toată țara.

Au fost alertate toate unităţile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din ţară se deplasează spre Capitală. La Ciolpani a fost activat Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

UE și NATO monitorizeaza exercițiul “Seism 2018” din România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS