Confidenţialitate

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, infectat cu virusul SARS-CoV-2

Generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, a fost testat pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Generalul-locotenent Daniel Petrescu este asimptomatic și a intrat în izolare într-un spațiu special destinat la sediul MApN, de unde își exercită în continuare atribuțiile funcționale.

La aceeași dată cu generalul Petrescu a fost testat și ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, rezultatul în acest caz fiind negativ.

Din motive de precauție, ministrul a intrat în izolare la sediul MApN, urmând să fie retestat în 72 de ore.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat și el, joi seară, că a fost testat pozitiv la coronavirus și că s-a autoizolat la domiciliu.

”Dragi prieteni, am primit rezultatul testului pe care l-am făcut în aceasta dimineața și din păcate e unul “ pozitiv”. M-am autoizolat la domiciliu și voi urma îndrumările medicilor. Dacă starea de sănătate îmi va permite, voi continua munca de acasă si voi încerca sa fiu prezent online, acolo unde voi fi solicitat”, a scris Oros pe Facebook.

Oros este al patrulea ministru diagnosticat cu SARS-CoV-2, după ce săptămâna trecută și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că a fost confirmată cu SARS-CoV-2.

Joi, și liderul USR, Dan Barna, a anunțat că are COVID.

Sursa foto: mapn.ro