Confidenţialitate

Șeful statului, guvernatorul BNR, premierul și ministrul Finanțelor, într-o nouă ședință la Cotroceni

Șeful statului va avea, vineri, o nouă şedinţă pentru evaluarea situaţiei economice în contextul crizei generate de epidemia de noul coronavirus.

Klaus Iohannis va discuta cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, premierul Ludovic Orban şi ministrul Finanţelor Florin Cîţu, a informat Administraţia Prezidenţială.

Ședința va începe la ora 13.00, la Palatul Cotroceni.

O reuniune similară a mai avut loc la data de 8 mai.

Atunci, Klaus Iohannis spunea că se impune o revigorare a economiei, în condițiile în care “economia României nu a fost oprită”.

“Ne dorim o finanțare bună pentru deficit pentru a nu fi nevoie de măsuri suplimentare de austeritate”, a mai adăugat președintele.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

  • Am discutat despre situația economică, situația bugetului, situația generală. Ne-am concentrat pe două teme, prima fiind deficitiul bugetar. Este clar că vom avea un deficit mai mare decât cel planificat la începutul anului
  • Acest deficit trebuie finanțat. Am avut o discuție despre ce măsuri se impun pentru revigorarea economică
  • În România, nu putem vorbi despre repornirea economiei. Economia României nu a fost oprită
  • Ne dorim o finanțare bună pentru deficit pentru a nu fi nevoie de măsuri suplimentare de austeritate. E nevoie de măsuri coerente care ne permit să încurajăm economia, care este într-o situație specială