Confidenţialitate

Şeful SRR, chemat în Parlament

Deputatul liberal Gigel Ştirbu, preşedinte al Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, a anunţat, joi, că l-a invitat pe preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, să se prezinte, pe 26 martie, pentru a răspunde unor acuzaţiilor legate de deteriorarea echilibrului editorial în instituţia pe care o conduce.

Parlamentarul PNL susţine că a remarcat în presa centrală semnale de alarmă de la membrii Consiliului de Administraţie al SRR privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice “dezechilibrul politic din partea editorială a instituţiei, în favoarea PSD”.

Deputatul afirmă că, odată cu venirea lui Georgică Severin la conducerea SRR, s-a constatat o scădere “drastică” a audienţei radioului public, iar echilibrul editorial şi atmosfera din interiorul instituţiei s-au deteriorat.

“Mai mult, pentru a-l convinge pe Liviu Dragnea de obedienţa sa, a deteriorat echilibrul editorial şi atmosfera din interiorul SRR. Periodic apar ştiri, dezvăluiri şi scrisori deschise ce descriu atmosfera şi ceea ce se întâmplă în cel mai mare trust media din România. Radioul a revenit în epoci vechi apuse de 30 de ani, cu derapaje dintre cele mai grave şi mai compromiţătoare. L-am invitat pe Preşedintele – director general al SRR, Georgică Severin, marţi, 26 martie, începând cu ora 12.00, pentru a răspunde public acuzaţiilor ce i se aduc, în faţa membrilor Comisiei pentru Cultură, arte şi mijloace de informare în masă”, notează Gigel Ştirbu într-un comunicat.