Confidenţialitate

Șeful SRI, chemat pe 25 ianuarie în Comisia de control a Serviciului. Cazul Coldea, pe agenda întâlnirii

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat marţi, la Parlament, că a solicitat conducerii Serviciului Român de Informaţii să fie prezentă pe data de 25 ianuarie, ora 11.00, la Comisie.

Vor fi abordate două mari teme: cazul Florian Coldea şi bugetul instituţiei pe 2017.

Am convenit cu directorul Serviciului ca să vină cu toate documentele care privesc cele două subiecte”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

SRI a anunţat că ancheta internă nu a relevat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare, astfel că s-a propus repunerea pe funcţie a lui Florian Coldea, însă acesta a cerut eliberarea din funcţie şi va fi trecut în rezervă.

Numele lui Florian Coldea a fost vehiculat de mai mulţi oameni politici în legătură cu diverse numiri în funcţie sau cu acţiuni ale justiţiei. Printre cei care l-au invocat pe Coldea s-au numărat Elena Udrea, Traian Băsescu şi, recent, Sebastian Ghiţă, care l-a menţionat în fiecare dintre cele opt apariţii ale sale la televiziunea pe care o controlează. Într-o înregistrare difuzată de România TV, Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie, relata despre concedii petrecute cu acesta, în Seychelles, în 2010, şi în 2012 în Toscana, unde ar fi fost şi Vasile Dâncu. Sebastian Ghiţă a prezentat şi o fotografie în care a susţinut că se află soţia sa şi soţia lui Coldea, la Disneyland.