Confidenţialitate

Șeful sindicaliștilor STB: „Nu merge nimeni la negocieri fără mine. Conflictul se poate rezolva dacă directorul general este demis” | AUDIO

Liderul de sindicat Vasile Petrariu a declarat, joi, că șoferii STB nu vor relua munca până ce directorul general al compnaiei nu este demis. În plus, sindicaliștii nu vor merge la negocieri fără liderul, a mai spus Petrariu.

Șoferii STB nu sunt vinovați de haosul creat joi, ci conducerea companiei, spune liderul de sindicat al angajaților STB:

„Să fie responsabili cei care decid, cei care au redus parcul de vehicule, cei care au tăiat peste 300 de vehicule din programul de circulație. N-au făcut absolut nimic din acest punct de vedere, acum nu cred că e bine să dea vina pe niște salariați care-și cer punctul de vedere.”

Cât despre cerința primarului general Nicușor Dan, care spune că va negocia doar cu alți reprezentanți STB, Vasile Petrariu spune că fără el nu va merge nimeni la discuții:

„S-ar părea că și primarul general este cumva adeptul a ceea ce spunea directorul general, că ar vrea să desființeze organizația sindicală. Așa ceva,vreau să cred că după 30 și ceva de ani de la Revoluție nu este posibil. La negocieri, fără mine, deocamdată nu va merge nimeni din partea sindicatului transportatorilor.”

Încheierea grevei va fi posibilă doar după ce directorul general al STB va fi demis, a mai spus șeful de sindicat:

„Acest conflict poate fi rezolvat instant dacă cei care l-au pus director general, mă refer la PNL, își asumă această răspundere și-l demit. (…) Ăsta ar fi primul pas prin care am debloca această relație și discuțiile care ar conduca la reluarea lucrurilor. Noi, în regim de urgență, cine va fi director general, cinee va fi nominalizat, noi vom relua discuțiile și dialogul pentru că problema cea mai importantă este negocierea unui nou contract colectiv de muncă. Mai mult, salariații au foarte multe probleme legate de baza materială, condiții de muncă, și așa mai departe.”

Puteți asculta mai jos declarațiile șefului de sindicat cu privire la greva șoferilor STB:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Narcis Roșioru

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Greva șoferilor STB: Transportul public în comun este paralizat în București. Nicușor Dan spune că protestul este politic | AUDIO