Confidenţialitate

Șeful serviciul tehnic al spitalului Victor Babeș si un angajat au fost reținuți 24 de ore

Șeful serviciul tehnic al spitalului Victor Babeș si un angajat trimis să verificie instalația de oxigen după apariția unei alerte au fost reținuți pentru 24 de ore.
Incidentul grav din 12 aprilie de la TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală s-ar fi produs dintr-o eroare umană, arată expertiza anchetatorilor făcută asupra instalației de oxigen, declară surse pentru Europa FM.
Anchetatorii au ajuns la concluzia că instalatorul spitalului Victor Babeș, trimis să verifice instalația de oxigen din unitatea mobilă ATI după apariția unei alerte, ar fi manipulat greșit aparatura, iar aceasta s-a oprit din funcționare.
Atât instalatorul, cât și șeful serviciului tehnic al spitalului bucureștean au fost reținuți și urmează să fie prezentați în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Ei sunt acuzați de ucidere din culpă.
Expertiza în acest caz a fost încheiată în urmă cu o săptămână. Amintim, 3 pacienți au murit din cauza din cauza lipsei oxigenului. Alți 5 au fost transferați la alte spitale.