Confidenţialitate

Șeful NATO anunță noi dislocări de echipamente în spațiul Alianței, mai ales în Polonia | AUDIO

După incidentele în care 2 drone au ajuns din Estul NATO în spațiul Alianței, dar și după intensificarea atacului Rusiei în Ucraina, secretarul general Jens Stoltenberg anunță noi dislocări de echipamente în regiune, mai ales în Polonia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Creștem prezența, suntem mai vigilenți în felul în care supraveghem spațiul aerian. Dislocăm chiar mai multe baterii de rachete Patriot în Estul Alianței și avioane de supraveghere AWA. Creștem numărul de misiuni de Poliție Aeriană. Creștem atât capabilitățile de monitorizare, dar și de depistare astfel încât să putem reacționa dacă se impune”, a declarat șeful NATO marți.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a explicat că drona intrată duminică în România a fost reperată de sistemul de apărare antiaeriană al NATO.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Sistemul integrat al NATO de apărare antiaeriană a detectat zborul obiectului necunoscut ce a intrat în spațiul aerian al României duminică. Ca răspuns, România a ridicat avioane de vânătoare imediat, care au pornit după acel obiect. Acum, autoritățile române și NATO investighează acest incident, dar și pe cel în care o dronă s-a prăbușit în Croația”, a adăugat Jens Stoltenberg.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: 20 de bărbați ucraineni au încercat să intre în România trecând prin răul Tisa | AUDIO