Confidenţialitate

Șeful IPJ Gorj a fost schimbat din funcție: MAI a finalizat verificările privind violențele domestice

Șeful Inspectoratului Județean de Politie Gorj, Decebal Drăghia a fost schimbat din funcție. Decizia a fost luată după ce corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne a finalizat verificările la Gorj privind violentele domestice.

Comandantului Inspectoratului Județean de Politie Gorj, Decebal Drăghiea, i s-a reproșat faptul că nu a gestionat bine situația tinerei de 19 ani din Baia de Fier care a fost ucisă de fostul iubit, luna trecută.

Înainte să fie omorâtă, fata a depus numeroase plângeri împotriva agresorului care n-au fost soluționate de polițiști, în sensul de a-i acorda protecție.

Plângerile au fost clasate, pe motiv că tânărul nu se afla în țară, anchetatorii asigurând-o pe fată că bărbatul nu poate reprezenta un pericol pentru ea.

Mai mult, în noaptea crimei, mai mulți martori au sesizat la 112 amenințările criminalului și, nici de această dată, polițiștii nu au acționat prompt pentru a preîntâmpina omorul, deși la permanență în acel moment se afla chiar șeful poliției.

Decebal Drăghiea a fost mutat la Centrul de Formare și Perfecționare a Polițiștilor din Slatina unde va ocupa funcția de director adjunct pentru următoarele 6 luni. Locul său la IPJ Gorj va fi luat de Daniel Fețeanu, cel care ocupa până acum funcția de adjunct al inspectoratului.

Foto/ gorjonline.ro

N.R.: Bărbatul din dreapta este Decebal Drăghia. Cel din stânga, mai înalt, e cel care i-a luat locul.