Confidenţialitate

Şeful DIICOT: Gheorghe Dincă, cercetat pentru alte două suspiciuni de viol

Felix Bănilă a anunţat, într-o conferinţă de presă, că, în luna august, în paralel cu cercetările de la locuinţa lui Gheorghe Dincă, procurorii DIICOT au dispus urmărirea penală pentru două infracțiuni de viol, în raport cu alte două persoane decât Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, după ce victimele l-au reclamat pe bărbat.

Dinca a recunoscut în urmă cu mai bine de o lună uciderea Alexandrei Macesanu si Luizei Melencu, iar anchetatorii cauta în continuare dovezi pentru a proba aceste fapte.

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat că la începutul lunii august, procurorii au emis un ordin european de anchetă pentru Italia și au dispus comisie rogatorie către autoritățile din SUA, pentru a identifica eventualele activități ale lui Gheorghe Dincă.

„Confirmăm emiterea în 7 august 2019 a unui ordin european de anchetă către autoritățile judiciare din Italia, pentru obținerea informațiilor necesare, precum și dispunerea unei comisii rogatorii către autoritățile judiciare din SUA la data de 26 iulie. În 6 august s-a dispus comunicarea datelor privind existența conturilor bancare a datelor, privind veniturile și tranzacțiilor imoblizare, conturile societăților comerciale deținute de inculpat, de soția sa, fiica sa, cei trei fii, de ginere”, a declarat șeful DIICOT.

Potrivit lui Felix Bănilă, pe 14 august 2019, cele 4 mașini ale lui Gheorghe Dincă au fost indisponibilizate.

„La 19 august s-a dispus efectuarea unor activități pe teritoriul Italiei pentru identificarea bunurilor mobile și imobile si a sumelor de bani din activități ilicite. La aceași dată s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra soldului contului deschis de inculpat la BRD și asupra eventualelor sume de bani viitoare”, a mai spus Bănilă.