DIICOT: ”Până nu avem concluzii clare, sunt doar nişte indicii” legate de posibile crime la Caracal

„Până nu avem concluzii clare cu privire la faptul că una sau alta din cele două fete ar fi fost într-adevăr ucise, sunt doar nişte indicii, le spunem rezonabile, dar până nu avem stabilit în mod cert acest lucru, nu putem neglija nicio pistă”, a declarat Felix Bănilă.

”Azi dimineaţă inculaptul a fost transferat la Spitalul Jilava pentru expertiza pshiatrică, dispusă de procuroul de caz

Până la acest moment nu avem nici măcar concluzii preliminare ale testelor genetice şi antropologice ale fragmentelor osoase găsite la faţa locului. De îndată ce vom primi concluzii preliminare le vom comunica.

Prioritar este aflarea adevărului prin probe temeinice. Nu neglijăm nicio pistă pe care o putem afla inclusiv din presă. Sunt foarte multe informaţii în spaţiul public, nu ne plângem, deşi procurorii noştri lucrează din 27 iulie de când am fost sesizaţi cu ofiţerii de poliţie judiciară delegaţi.

Cu certitudine, avem competenţa de a efectua urmărirea penală, în baza OUG 78 pe 2017 care reglementează competenţa DIICOT, în materia traficului de persoane şi de minori, DIICOT are competenţă exclusivă.

În acest moment nu putem neglija nicio versiune de anchetă.

Ne-am dori din tot sufletul, sunt tatăl a două fete, ne-am dori să găsim victimele în viaţă.

Încă din încă din 15 aprilie şi 25 iulie, cele două victime au fost date în urmărire naţională şi internaţională”, a declarat, miercuri, șeful DIICOT, Felix Bănilă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS