Confidenţialitate

Șeful DIICOT, despre cazul Caracal: Este posibil să se fi făcut și greșeli

Șeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism nu exclude comiterea unor greșeli în ancheta adolescentelor dispărute fără urmă la Caracal.

“Eu admit că este posibil, în această anchetă, încă de la început și până în prezent, să fi făcut și greșeli. Datorită acestor chestiuni, în momentul actual sunt mai multe controale în derulare. Atât eu, în calitate de procuror-șef DIICOT, cât și procurorul general al PÎCCJ, Secția de procurori a CSM, am dispus controale cu privire la mai multe aspecte, tematice și pentru situații deosebite. Aceste controale sunt în derulare, de aceea nu pot să comentez nimic până la momentul finalizării”, a declarat Felix Bănilă, la Antena3.

“Nu putem transforma cauzele penale în reality show-uri, pentru că elementul surpriză este de esenta soluționării cauzelor de criminalitate organizată”, a adăugat șeful DIICOT.

Atât Inspecția Judiciară, cât și Parchetul General și DIICOT au dispus controale atât la parchetele din țară, cât și la Caracal, pentru a fi verificate cauzele referitoare la infracțiuni precum lipsire de libertate și viol.