Confidenţialitate

Șeful delegației TVR la Mondialul din Qatar ar fi cumpărat bilete la meciuri cu preț redus în baza funcției pe care le-ar fi revândut mai scumpe

Șeful delegației TVR la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, Cristi Oprean, a demisionat. Acesta urma să fie cercetat disciplinar pentru că ar fi achiziționat pentru prieteni bilete la Cupa Mondială, fără înștiințarea televiziunii publice, spun surse citate de Pagina de Media.

Șeful delegației TVR la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, Cristi Oprean, a intrat în atenția comisiei de disciplină după ce redacția sport a televiziunii a primit un e-mail. O persoană reclama că a cumpărat bilete la suprapreț la semifinala Franța-Maroc, dar că nu a putut intra la meci deoarece biletele erau marcate cu însemnele TVR.

Bărbatul a scris că tichetele i-au fost vândute, în fața unui hotel de lux din București, de domnul Cristi, care s-a recomandat a fi acreditat la Cupa Mondială din partea TVR și că acesta i-a cerut 1.800 de euro pe bilete, în condițiile în care costau puțin peste 600 de euro bucata.

Într-un interviu pentru paginademedia.ro, acordat la finele anului trecut, Cristi Oprean a spus că e-mailul este o invenție, dar a recunoscut că a cumpărat 64 de bilete la semifinale și finala Campionatului din Qatar printr-o facilitate oferită de FIFA Televiziunii Române, care a transmis meciurile.

Biletele au fost achiziționate pentru „prieteni”, a menționat Oprean, care nu a precizat și numele prietenilor. A spus în schimb că nu a înștiințat conducerea TVR la vremea achiziției.

El urma să fie cercetat disciplinar, după revenirea din concediu, însă a demisionat, după 20 de ani petrecuți la televiziunea de stat, menționează paginademedia.ro.

TVR nu avut până acum o reacție publică despre acest subiect.

Foto: Shutterstock

Citește și: Directorul știrilor de la TVR a scris articole plătite cu 30.000 euro de PNL și le-a prezentat ca știri obiective