Confidenţialitate

Șeful companiei Moderna spune că este „puțin probabil” ca vaccinurile anti-COVID să fie la fel de eficiente împotriva tulpinei Omicron | AUDIO

Un nou avertisment privind tulpina Omicron de coronavirus a adus scăderi pe piața monetară internațională.

Șeful companiei Moderna spune că este puțin probabil ca vaccinurile anti-COVID să fie la fel de eficiente împotriva acestei mutații comparativ cu Delta.

Firmele producătoare de vaccinuri au anunțat că au nevoie de aproximativ două săptămâni pentru a veni cu date concrete privind cum se comportă serurile în fața variantei Omicron.

Șeful companiei Moderna, Stéphane Bancel, se așteaptă la o scădere a eficienței vaccinurilor anti-COVID în fața variantei Omicron de coronavirus.

Într-un interviu pentru Financial Times, el a spus că oamenii de știință pe care i-a consultat i-au spus: ”Nu o să arate bine”.

Acest lucru a alimentat temerile că noua tulpină ar putea crește numărul de îmbolnăviri și spitalizări, prelungind pandemia, notează agenția Reuters.

După acest anunț, moneda australiană a atins minimul de un an, iar indicele Nikkei a scăzut. S-a întâmplat fix după ce piețele financiare au fost calmate de anunțul de luni al președintelui american Joe Biden și anume că Statele Unite nu vor reinstitui blocaje pe fondul îngrijorărilor legate de Omicron.

Atât SUA, cât și alte țări și-au încurajat cetățenii în schimb să-și facă doza booster de vaccin anti-COVID.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ani Sandu

Sursa Foto: Pixabay

Citește și: BioNTech a anunțat că a început să lucreze la un vaccin adaptat variantei Omicron