Confidenţialitate

Şeful CJ Iași, consemnat la domiciliu. Cristian Adomniței s-a declarat ”șocat” de decizia judecătorilor și spune că se va autosuspenda din funcțiile deținute în PNL

Instanţa a dispus, în această după-amiază, arestarea la domiciliu a şefului Consiliului Județean Iași.

Liberalul Cristian Adomniței este suspectat de corupţie.

Potrivit procurorilor, două subalterne de-ale sale au încredinţat în mod ilegal un contract public. În momentul când a aflat, Cristian Adomniței ar fi cerut muşamalizarea faptei şi păstrarea secretului.

Cele două femei au fost, de asemenea, consemnate la domiciliu. Măsura a fost hotărâtă şi în cazului administratorului firmei care a beneficiat de respectivul contract.

Cristian Adomniţei a declarat că se va suspenda din funcțiile deținute în PNL, adăugând că se simte ”șocat și dezamăgit” de decizia Curții de Apel Iași.

”Sunt șocat și dezamăgit de decizia judecătorului de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Iași, dar pe care o voi respecta întocmai, potrivit regulilor care guvernează statul de drept. Dat fiind caracterul definitiv al deciziei, voi face publice toate documentele care au stat la baza apărărilor mele și care urmează să fie judecate și de opinia publică”, arată șeful CJ Iași.

El spune, de asemenea, că se va suspenda din funcțiile deținute în PNL, adăugând că oamenii care îl cunosc știu că este nevinovat.

”Mă voi suspenda din funcțiile politice deținute în PNL. Toți oamenii care mă cunosc și mă iubesc știu că sunt nevinovat. Voi trăi tot restul vieții cu conștiința împăcată. Condamnarea fiecăruia dintre noi este că trebuie să trăim cu propria noastră conștiință până la sfârșit”, precizează Adomniței.