Șeful ANSVSA: Laptele produs în fermele din România este sigur, inclusiv cel de la rafturi

Laptele produs în cele două ferme din Argeș și Dolj, care aprovizionau fabrica de lactate din Brădet, este sigur, anunță șeful Autorității Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Primele rezultate arată că laptele nu este contaminat cu bacteria e.coli, a declarat la Europa FM Andrei Butaru.

”Am început cu fermele din Argeș și Dolj, pentru că noi trebuia să ne ducem, conform procedurii, până la producție. S-au recoltat probele de acolo. O parte s-au efectuat și nu sunt depășiri ale limitelor admise, o parte sunt în lucru.”

De altfel, oficialul a spus că tot laptele produs în fermele din România este sigur pentru consum. Declarația vine în contextul în care tot mai mulți fermieri au spus că vânzările de lapte au scăzut în ultimele zile.

”Din controalele pe care noi le-am efectuat până astăzi, în nicio fermă din România nu sunt probleme în ceea ce privește calitatea laptelui. Cu siguranță, la această oră, nu avem restricții pentru nicio fermă, deci laptele poate fi procesat, iar laptele de la raft este un lapte garantat.”

Fermierii l-au criticat pe ministrul Agriculturii pentru decizia de a spune numele fabricii care a produs brânza de vaci și care ulterior a fost contaminată cu bacteria e.coli. Totul în condițiile în care rezultatele finale nu sunt nici acum gata.

Șeful ANSVSA, Andrei Butaru, a precizat că brânza putea fi contaminată și după ce a ieșit de pe poarta fabricii.

”Brânza respectivă s-a găsit pe rețeaua de magazine și s-au făcut recoltări de probe și de acolo și din fabrică. Nu avem încă rezultatele finale. Sper să le avem spre sfârșitul săptămânii sau dacă nu, cel mai târziu luni. Contaminarea (n.r. cu bacteria e.coli) se poate face la ambalare, manipulare sau la depozitare.”, a mai spus          Andrei Butaru, președintele Autorității pentru Siguranța Alimentelor.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS