Confidenţialitate

Șeful ANAF refuză să demisioneze/ În ianuarie, la Interviurile Europa FM, el declara că nu se cramponează de funcție

Președintele ANAF refuză să demisioneze.

Gelu Diaconu îi acuză pe procurorii DNA care au început ieri urmărirea sa penală pentru corupție că au întocmit un dosar ,,kafkian,,.

 

În ciuda faptului că nu se consideră vinovat, șeful Fiscului spune într-un comunicat că a cerut să fie , ,, audiat, reținut sau arestat, pentru clarificarea cu celeritate a acestui dosar,,.

Vă reamintim, ieri, DNA a comunicat că Gelu Diaconu și adjunctul său, vicepreședintele ANAF Mihai Gogancea Vătășoiu sunt urmăriți penal  pentru  favorizarea făptuitorului și  abuz in serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în dosarul privind fraude cu fonduri europene al parlamentarilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.  Valoarea prejudiciului : 6 milioane de euro. Vezi aici comunicatul DNA.

Aseară, ministrul Finanțelor, Anca Dragu Paliu i-a cerut demisia șefului ANAF.

Decizia de înlocuire a șefului Fiscului aparține însă premierului.

Dacian Cioloș a declarat în această dimineață că situația se va clarifica în cursul zilei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urmă cu mai puțin de o lună, invitat la Interviurile Europa FM, președintele ANAF declara că e conștient că are o funcție trecătoare și că nu nu se cramponează de ea.

 

,,-Aveți spijinul politic să rămâneți în continuare șef la ANAF? Ați discutat cu doamna ministru Anca Dragu?

-Eu cred că sprijinul politic este condiționat de rezultatele pe care le obține ANAF. Nimeni nu-mi garantează ocuparea funcției în viitor în lipsa rezultatelor, pe de altă parte cred că e ultima preocupare pe care o am legată de permanetizarea pe această funcție. Sunt absolut convins că este o funcție trecătoare și cât voi fi, o să-mi fac datoria.

-Cum vă întelegeți cu doamna ministru?

-Ca și cu toți ceilalți miniștri, foarte bine atât cât ANAF-ul are rezultate. Vă asigur că dacă de mâine nu are rezultate, întelegerea devine ceva mai dificilă.

-Ați pleca?

-Nu eu.. voi fi dat afară ceea ce e absolut firesc,, a spus șeful ANAF la Interviurile Europa FM.

https://www.europafm.ro/gelu-diaconu-presedintele-anaf-la-interviurile-europa-fm-video-live/