Șefii Fiscului, urmăriți penal în dosarul Asociației Partida Romilor ” Pro Europa”

Președintele Fiscului, Gelu Stefan Diaconu și vicepreședintele Mihai Gogancea Vătășoiu sunt urmăriți penal pentru  favorizarea făptuitorului și abuz in serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în dosarul privind fraude cu fonduri europene al parlamentarilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, a căror reținere și arestare e cerută de DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus urmărirea penală a încă 8 suspecți, reprezentanții Asociației Partida Romilor ” Pro Europa”, între care și soția deputatului Mădălin Voicu, acuzată de spălare de bani.

Vizate sunt două proiecte finanțate cu fonduri europene, în care au fost înscrise date nereale privind participanții la cursuri de calificare pe diverse meserii, costurile au fost supraevaluate, s-au facut angajari fictive , sume de bani au fost deturnate și însușite în mod ilicit . Reprezentanții Asociației Partida Romilor ” Pro Europa” ar fi deturnat de asemenea și fondurile alocate de la bugetul de stat , afirma DNA.

Modalitatea frauduloasă de deturnare a fondurilor p a fost descoperită cind o parte dintre persoanele angajate în mod fictiv au primit acasa de la Casa de Asigurări de Sănătate și de la A.N.A.F., decizii de impunere prin care li se solicita plata contribuțiilor sociale datorate în baza „presupuselor activități” efectuate in cadrul Asociației Partida Romilor.

Reprezentanții Asociației au strins aceste declaratii și le-au transmis persoanelor în cauza că situația va fi rezolvata fără ca acestea sa fie nevoite să plătească bani catre A.N.A.F.

Ca urmare a demersurilor inițiate de deputatul Păun Nicolae și mijlocite de deputatul Mădălin Voicu, președintele A.N.A.F. Gelu Diaconu împreună cu vicepreședintele A.N.A.F., Mihai Gogancea-Vătășoiu  au emis- cu incalcarea dispozitiilor legale- doua circulare prin care persoanele angajate prin convenții civile la Asociația Partida Romilor erau scutite de la plata acelor contribuții. DNA sustine ca aceste acțiuni au produs un prejudiciu bugetului de stat si au adus un folos patrimonial în beneficiul Asociației Partida Romilor Pro Europa. Valoarea prejudiciului : 6 milioane de euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS