Șefa secției de Psihiatrie de la Spitalul din Arad Delia Podea a fost reținută de procurorii Parchetului General în dosarul testărilor ilegale de medicamente

Prima reținere în dosarul în care procurorii anchetează medici (din mai multe spitale din țară) că au făcut teste clinice pe pacienți fără să aibă acordul acestora.

Șefa secției de Psihiatrie de la Spitalul din Arad, Delia Podea,  a este acuzată de luare de mită, fals şi abuz în serviciu.

Delia Podea va fi adusă în Capitală, unde procurorii vor cere Tribunalului București emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acesteia pentru 30 de zile.

Delia Podea este unul dintre cei mai cunoscuţi medici pshiatri în cadrul Secţiei de Psihistrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi din 2015 este preşedintele Comisie de Etică pentru Studiile Clinice. Are 63 de ani şi este angajată din 1980, iniţial la fostul Spital Municpal, după care a trecut la Secţia de Psihiatrie, când Spitalul Judeţean Arad a absorbit Spitalul Municipal din Arad.

Medicul psihiatru Delia Podea, care este şi cadru didactic la o universitate din municipiul Arad, a fost ridicată marţi pentru audieri şi este acuzată că a solicitat şi a primit sume de bani de la persoane care doreau să se pensioneze pe caz de boală, dar care nu sufereau de afecţiuni psihice. Medicul mai este acuzat şi de o serie de falsuri în ceea ce priveşte studiile clinice pentru testarea unor medicamente, pacienţii neaparticipând la asememea studii, iar cei care lua parte, nu ştiau acestu lucru.

Medicul avea interesul să cuprindă număr cât mai mare de pacienţi pentru a încasa sume mai mari din partea sponsorilor.

Procurorii continuă cercetările în acest caz.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS