Șefa Instanței Supreme: Ce s-a întâmplat ieri ne arată că legea nu este egală pentru toți

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a declarat, miercuri dimineață, comentând votul dat în urmă cu o zi în Camera Deputaților, care a respins cererea de urmărire penală a premierului Victor Ponta, că ”legea nu este egală pentru toți cetățenii României”.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, cu 18 voturi “împotrivă”, 7 “pentru” şi o abţinere, solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a premierului Victor Ponta și pentru infracțiunea de conflict de interese.

Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputaților a fost dezbătut marți, în ședinţa de plen a Camerei. Din totalul de 387 de deputaţi, la şedinţa de marţi au fost prezenţi 351, numărul voturilor valabil exprimate fiind acelaşi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru “proiectul de hotărâre privind respingerea cererii de începere a urmăririi penale” a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost “împotrivă”. Întrucât s-a întrunit majoritatea simplă, decizia Camerei Deputaţilor a fost de respingere a începerii urmăririi penale pentru şeful Guvernului.

Premierul Victor Ponta este deja urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS