Confidenţialitate

Ședință la Palatul Cotroceni, cu toți responsabilii de gestionarea pandemiei | AUDIO

Surse oficiale au declarat pentru Europa FM că toate instituțiile reprezentate încearcă să se organizeze pentru preluarea vaccinului împotriva COVID-19, transportul, depozitarea și distribuția urmând să necesite condiții cu totul speciale.

Președintele și premierul vor să afle de la șeful  Departamentului pentru Situații de Urgență, miniștrii Sănătății și Apărării, responsabilii militari și civili ce infrastructură frigorifică există în România pentru asigurarea condițiilor necesare transportului și distribuirii vaccinurilor împotriva coronavirusului.

Deocamdată, Comisia Europeană nu a anunțat ce vaccinuri va cumpăra dintre cele pentru care a încheiat acorduri cu producătorii.

Ca atare, nu este clar dacă statele trebuie să pregătească facilități pentru asigurarea unor temperaturi negative extreme pentru vaccinuri  sau doar mașini și recipiente frigorifice.

Armata va fi implicată logistic în acest proces.

Pe de altă parte, recent, Ministerul Apărării a alocat zeci de paturi din spitalele militare în creearea de saloane COVID, iar peste 100 de studenți la Medicină Militară ajută diferite DSP-uri la realizarea anchetelor epidemiologice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru