Confidenţialitate

Ședință de guvern – cu sau fără Ordonanță de Urgență privind grațierea și amnistierea?

Tensiune înainte de ședința de Guvern de astăzi. În spațiul public s-a vehiculat că Executivul ar intentiona cu acrest prilej să adopte o Ordonanta de Urgență pentru gratierea și amnistierea unor fapte penale.

Informațiile au fost negate de Putere.

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a vorbit, însă, despre amnistia fiscală despre care a subliniat că apre în programul de guvernare.

Ședința de guvern este programată la ora 14.

Potrivit publicației on-line G4media cel care foțează adoptarea adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere este liderul PSD.

Liviu Dragnea a negat, însă, existența unui asemenea proiect de ordonanță – potrivit unui răspuns transmis către Digi 24 de liderul PSD. Ieri (după o întâlnire la parlament cu ministrul Justiției) liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a negat că puterea are în vedere un asemenea demers.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deputatul ALDE, Varujan Vosganian – purtător de cuvânt al formațiunii a făcut precizarea oficial.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Astfel de lucruri se fac, nu se discută” – a spus pe de altă parte consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov despre amnistia fiscală într/un interviu la A3. Fostul ministru al Finanțelor a arătat că măsura ESTE prevăzută în programul de guvernare.

https://www.facebook.com/europafmromania/videos/10160686044875581/