Confidenţialitate

Ședință comună în Parlament pentru eliminarea pensiilor de serviciu ale deputaților și senatorilor | AUDIO

Parlamentarii vor rămâne fără pensii speciale. Camera Deputaților și Senatul se reunesc, astăzi, de la ora 14.00, în ședință comună pentru a vota eliminarea pensiilor de serviciu.

Proiectul este inițiat de deputatul PSD, Alfred Simonis, care susține că trebuie eliminate inechitatea din sistem și discriminarea față de persoanele care primesc pensii pe criteriul contributivității.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a fost întrebat, astăzi, de jurnaliști ce economii se vor face la buget odată cu eliminarea acestor pensii speciale:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Vă dați seama că dacă se elimină pensiile parlamentarilor, impactul bugetar ne așteptăm să fie unul destul de semnificativ. Aici totul depinde de cum va ieși această lege. Nu am făcut un calcul exact, urmează ca această săptămână să fie dedicată analizei pe partea de cheltuieli” a declarat ministrul Finanțelor.

Legea care desființează pensiile speciale ale parlamentarilor va fi atacată în instanță, avertiza săptămâna trecută, fostul parlamentar PSD, Eugen Nicolicea, reprezentat al Asociației foștilor parlamentari.

Aceasta primește în prezent aproape 11 mii de lei pe lună pensie specială (10.951 de lei după cum el însuși declară ) și spune că proiectul este copiat după un act normativ declarat anterior neconstituțional de Curtea Constituțională.

Foto: INQUAM Photos/ George Calin