Confidenţialitate

Ședință a autorităților, vineri, pe tema reluării cursurilor școlare

Ministrul interimar al Educaţiei urmează să anunţe, vineri, modul în care vor funcţiona şcolile începând de săptămâna viitoare.

Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, că pragul de vaccinare în rândul personalului didactic, astfel încât şcolile să funcţioneze cu prezenţă fizică, ar putea fi de 60%.

“Conform discuţiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii, pentru a funcţiona cu prezenţă fizică. Decizia finală se va anunţa mâine, la ora 10.00”, a declarat ministrul.

În contextul creşterii accelerate a numărului de cazuri noi de Covid, în luna octombrie s-a decis ca elevii din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal să intre într-o vacanţă de două săptămâni, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie. Activităţile de tip after-school au fost suspendate pe o perioadă de 14 zile.

Joi, șeful statului a anunţat că vacanţa nu va fi prelungită, iar elevii se vor întoarce fizic la şcoală acolo unde condiţiile epidemiologice şi sanitare o permit.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că a fost introdusă o condiţie pentru ca şcolile să poată funcţiona normal, respectiv gradul de vaccinare a personalului din unitatea de învăţământ.