Confidenţialitate

Iohannis: Gradul de vaccinare în rândul personalului școlilor, criteriu pentru reluarea cursurilor cu prezență fizică | VIDEO

Șeful statului a anunțat că vacanța elevilor nu se va prelungi și că aceștia vor reîncepe cursurile de luni.

Potrivit lui Klaus Iohannis, vaccinarea antiCovid în rândul cadrelor didactice va deveni criteriu pentru revenirea la clasă.

Pragul ar putea fi de 60%. Evaluarea situației se va face săptămânal, în fiecare vineri. Un ordin în acest sens va fi emis, vineri, de autorități.

“Vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă, va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare al personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine [vineri – n. red] se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a transmis Klaus Iohannis.

“Însă subliniez încă din această seară: vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat. Însă noi avem soluția, ea se numește vaccinare”, a adăugat președintele.