Confidenţialitate

Sechestru pe o parte din averea deputatului PSD Mădălin Voicu

O parte din averea deputatului PSD Mădălin Voicu a fost pusă sub sechestru de procurorii DNA, în dosarul privind fraude cu fonduri europene, în care colegul său Nicolae Păun a fost arestat preventiv. Anchetatorii susțin că Mădălin Voicu ar fi produs un prejudiciu de 400.000 de lei în acest caz.

Social-democratul este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani.

    Mădălin Voicu a venit, în această dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a i se aduce la cunoștință că o parte din averea sa va fi pusă sub sechestru. Tot la DNA a venit și soția sa, pusă sub acuzare în același dosar. Cei doi au stat aproximativ 10 minute la DNA, iar la plecare nu au făcut nicio declarație.

Procurorii urmează acum să identifice bunurile deținute de Mădălin Voicu, iar apoi vor fi indisponibilizate în funcție de cuantumul prejudiciului. Şi soţia lui Mădălin Voicu a fost anunţată că i-a fost pusă sub sechestru o parte din avere.

Deputatul PSD este cercetat în libertate în dosarul Partida Romilor, după ce colegii săi au respins cererea procurorilor de arestare. În același caz a fost arestat deputatul Nicolae Păun pentru fraude cu bani europeni.  Pentru sprijinul acordat în cele două proiecte europene, Mădălin Voicu ar fi primit de la Nicolae Păun aproape 220.000 de lei, iar soția lui Voicu a fost angajată într-unul din proiecte, fără să facă nimic.