Sebastian Oprescu, lider SNFP: Aproape 22.000 de bugetari vor avea salarii mai mici

Aproximativ 22.000 de angajați din mai multe ministere ar putea avea salarii mai mici, susține liderul liderul sindical al funcționarilor publici, Sebastian Oprescu.

”Sunt o seamă de ministere care în momentul de față, pentru funcționarii publici și pentru contractuali au o pierdere salarială (…) După calculele noastre – de astăzi – unde la 22.000 de oameni pierd la salarii. Cea mai mică pierdere este de 5 – 10 %, iar cea mai mare pierdere este de 40%”, a declarat Sebastian Oprescu.

Sunt afectații angajații aflați în zona superioară de salarizare.

”Sunt o seamă de ministere care, în momentul de față, pentru funcționarii publici, dar și pentru contractuali, au o pierdere financiară. După calculele noastre ar fi vorba de 22 .000 de bugetari. Iar pierderile salariale vor fi între 5 și 40 %”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul sindical al funcționarilor publici, Sebastian Oprescu, a declarat pentru Europa Fm, că aproximativ 22.000 de angajați din mai multe MinistEre ar putea avea veniturile scăzute.

”Începând cu 15 februarie vor apărea proteste spontane, dar și organizate, pentru că supărarea este mare și e exprimată în momentul în care iei salariul.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS