Sebastian Ghiță este așteptat la sediul DNA Ploiești

Deputatul Sebastian Ghiță este așteptat la sediul DNA din Ploiești pentru a dovedi că a achitat suma de 13 milioane de euro, reprezentând valoarea cauțiunii impusă de procurorii anticorupție.

Parlamentarul este cercetat într-un al patrulea dosar de corupție, în care procurorii îl acuză de folosire ilegală de informații confidențiale, șantaj, dare de mită și conducere fără permis.
Sebastian Ghiță avea termen până miercuri, 6 aprilie, pentru a achita cauțiunea, însă procurorii i-au admis cererea de prelungire a termenului până astăzi, dată la care ar trebui să plătească cele  13 milioane de euro.

Deputatul are două variante, fie va veni cu documente prin care să dovedească faptul că deține într-un cont suma de bani solicitată de anchetatori, fie va depune garanții mobiliare sau imobiliare în limita sumei cerute.

În caz contrar, procurorii au dreptul să solicite din nou reținerea și arestarea lui Sebastian Ghiță.

Conform unor surse judiciare, procurorii sunt nemulțumiți de faptul că Ghiță a mers într-o emisiune televizată unde a vorbit despre ultimul său dosar în care este acuzat de fapte de corupție, încălcând astfel una dintre restricțiile impuse de controlul judiciar.

În acest al patrulea dosar, Sebastian Ghiță este acuzat că ar fi oferit sume de bani unor magistrați și ofițeri de poliție din Prahova pentru a obține informații clasificate din anchete care vizau oameni de afaceri apropiați deputatului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS