Confidenţialitate

Sebastian Ghiţă, achitat într-unul dintre dosare

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost achitat în dosarul în care este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Decizia anunţată luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă.

Acuzații i se aduc după ce i-ar fi dat mită o casă fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, în schimbul finanţării echipei Asesoft.

Şi Iulian Bădescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, a fost achitat.

Procurorii ceruseră pedeapsă cu închisoarea orientată spre nivelul maxim pentru fostul deputat, o cerere similară fiind formulată şi pentru Bădescu.

„Vă solicităm să dispuneţi condamnarea acestora la pedeapsa închisorii orientată spre maximul prevăzut de lege”, a spus procurorul, la termenul precedent.

 

De asemenea, a fost solicitată şi obligarea celor doi la plata în solidar a 1,5 milioane lei către Primăria Ploieşti şi confiscarea sumei de peste 900.000 de lei de la Bădescu şi a celei de 1,1 mil lei de la Ghiţă.

A fost cerută şi menţinerea sechestrului instituit de DNA asupra imobilelor şi bunurilor.

În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu sub acuzaţiile de dare, respectiv luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiţă, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, susţinut de acesta din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în suma de 1.500.000 lei.

Pentru alocarea acelei finanţări, Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de omul de afaceri, o casă de locuit situată în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat personal doar 124.000 de lei.