Sebastian Ghiță a fost reținut la Belgrad

Afaceristul fugar Sebastian Ghiță a fost localizat și reținut de polițiști noaptea trecută.

„În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, în cursul acestei nopți, în Belgrad, a fost localizat și reținut inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian.

În momentul depistării, fostul parlamentar a prezentat pentru legitimare „documente false care prezintă însemnele unui stat din U.E.

În prezent, se derulează procedura legală în astfel de situații”, precizează IGPR într-un comunicat.

Aflat în vizorul procurorilor anticorupție în mai multe dosare, după cum preciza șefa DNA într-un interviu acordat Europa FM, Sebastian Ghiță a dispărut în luna decembrie.

Devenit de negăsit, omul de afaceri a trimis la postul tv pe care îl controlează înregistrări video în care făcea mai multe așa-zise dezvăluiri.

Pe numele fostului ales social-democrat, instanța a emis două mandate de arestare în lipsă.

Luna trecută, Ministerul Afacerilor Interne anunța că alocă resurse importante pentru reținerea lui Sebatian Ghiță.

În 10 ianuarie, Instanţa Supremă a decis definitiv emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

Tot în 10 ianuarie, un alt complet de la instanţa supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri fiind dat şi în urmărire internaţională, prin Interpol.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în două dosare penale, cel în care mai sunt acuzaţi foşti şefi din Poliţie şi Parchet din Prahova şi un altul în care este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu.

De asemenea, Sebastian Ghiţă este urmărit penal în alte două dosare de corupţie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012 şi cel în care cumnatul fostului premier Ponta Iulian Herţanu este acuzat de fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni, în acesta din urmă fiind cercetaţi şi fostul şef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum şi fiul acestuia Vlad Cosma.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS