Confidenţialitate

Kovesi la Europa FM: Sebastian Ghiță este cercetat în mai multe dosare

Procurorul șef al DNA a declarat astăzi la Interviurile Europa FMSebastian Ghiță este cercetat în mai multe dosare, unele dintre ele încă nepublice, dechise inclusiv în urma sesizărilor SRI.

Cercetările se referă la contractele încheiate între firmele lui Sebastian Ghiță cu mai multe instituții de stat.

Laura Codruța Kovesi a refuzat să spună dacă printre contractele verificate se află și cele dintre firmele controlate de Sebastian Ghiță și SRI.

Întrebată dacă Serviciul Român de Informații a sesizat DNA cu privire la faptele lui Ghiță, Laura Codruța Kovesi a răspuns afirmativ.

“Sigur că da. O parte din dosarele care sunt publice au legătură cu aceste contracte. În investigațiile pe care le avem acum în lucru la Serviciul teritorial Ploiești sunt verificate alte contracte. Nu pot să vă confirm acum ce contracte verificăm. Când o să putem să facem publice aceste informații, o să le facem. În acest moment doar ce este pe rolul instanțelor de judecată putem face pulic. În unele dosare (care-l privesc pe Sebastian Ghiță) a existat o colaborare cu SRI, dar până la decizia Curții Constituționale. A existat o colaborare instituțională , înainte de decizia Curții Constituționale privind măsurile de supraveghere tehnică.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, șefa DNA a declarat că Sebastian Ghiță n-a participat niciodată la întâlnirile sale cu șefii SRI.

“Nu am avut întâlniri private cu Sebastian Ghiță. Și nu a participat niciodată la discuții instituționale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.