Confidenţialitate

Ministerul de Interne alocă resurse importante pentru găsirea lui Sebastian Ghiță

Autoritățile române nu au renunțat la căutarea omului de afaceri Sebastian Ghiță.

Ministrul de Interne, Carmen Dan,  spune că instituția pe care o conduce a alocat resurse considerabile pentru căutarea fugarului.

Cum ar putea Ministrul de Interne să știe unde e Sebastian Ghiță? Dacă aș ști, aș anunța, bineînțeles, organele competente. Ceea ce am mai spus și repet este că Poliția Română face în continuare demersuri susținute și alocă un număr mare de resurse pentru identificarea și verificarea tuturor locațiilor în care ar putea să se afle, atât pe teritoriul național, cât și în afară” – a declarat ministrul de interne.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noi detalii din dosarul instrumentat de DNA Ploiești arată că fostul deputat Sebastian Ghiță le-ar fi cerut reprezentanților SC UTI Systems SA un procent de 7% din valoarea unor contracte încheiate cu Transelectrica, în schimbul folosirii influenței sale.

Sebastian Ghiţă este dispărut din 21 decembrie 2016, fostul deputat fiind atunci dat în urmărire naţională. În 10 ianuarie, instanţa supremă a decis definitiv emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

Tot în 10 ianuarie, un alt complet de la instanţa supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri fiind dat şi în urmărire internaţională, prin Interpol.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în două dosare penale, cel în care mai sunt acuzaţi foşti şefi din Poliţie şi Parchet din Prahova şi un altul în care este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu.

De asemenea, Sebastian Ghiţă este urmărit penal în alte două dosare de corupţie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012 şi cel în care cumnatul fostului premier Ponta Iulian Herţanu este acuzat de fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni, în acesta din urmă fiind cercetaţi şi fostul şef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum şi fiul acestuia Vlad Cosma.