Se schimba moda coafurilor in Armata Americana

Șeful Pentagonului Chuck Hagel a ordonat să se revizuiască tipul de coafuri în armată, după ce a primit un val de plângeri din partea femeilor de culoare care s-au considerat discriminate.

Totul a început de la noile reglementări impuse la sfârșitul lunii martie de armata terestră, prin care sunt interzise anumite tunsori, precum un carre prea lung, cărările în zig-zag, cocul lateral, părul prins în coadă și cozile împletite africane.

Însă, multe femei au considerat că este o discriminare rasială și au semnat o petiție în acest sens. Mai departe, șaisprezece alese de culoare din Camera Reprezentanților au atras atenția șefului Pentagonului asupra acestui subiect sensibil. ‘Această reglementare vizează femeile de culoare, neținând seama de tipul lor de păr și de tunsorile lor tradiționale’, au declarat parlamentarele.

În urma presiunilor, s-a stabilit un termen de trei luni, timp în care fiecare ramură a armatei va revizui regulamentul privind tunsorile și coafurile purtate de femeile de culoare pentru a ‘se asigura că regulile sunt corecte și respectă diversitatea armatei americane’.