Confidenţialitate

Se schimbă denumirea județului Olt?

În acest weekend nu a avut loc doar referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, ci și cel pentru redenumirea județului Olt în Olt-Romanaţi.

Consultarea locală va fi invalidată din cauza absenteismului.

100.437 de persoane s-au prezentat la vot în Județul Olt, ceea ce echivalează cu o prezență la vot de 27,19 %.

„Nu vorbim de cauze sau urmări. Vreau să mulţumesc cetăţenilor din judeţul Olt. Cei prezenţi au ales să iasă la vot şi să-şi exprime dreptul indiferent de opţiunea avută. De asemenea, vreau să spun că a fost un demers democratic, acela de a supune cetăţenilor propunerea unei reparaţii istorice, susţinut de o iniţiativă civică. Majoritatea cetăţenilor din judeţul Olt, prin lipsa de prezenţă, a ales ca această schimbare să nu aibă loc.

Vreau să mulţumesc cetăţenilor, primarilor, care au organizat aceste referendum impecabil, şi iată că Oltul n-a ţinut capul de afiş privind vreo problemă. Vreau să mulţumesc şi presei pentru că a relatat foarte bine intenţiile noastre privind referendumul local, iar populaţia a fost informată.

Din păcate, lipsa de prezenţă la vot face ca ambele referendumuri să fie invalidate”, a declarat Marius Oprescu, preşedintele executiv al PSD Olt.

Județul Romanați este denumirea istorică ce includea partea de sud-est a actualului județ Dolj, partea central-sudică a actualului județ Olt și o mică parte din sud-vestul județului Teleorman de astăzi (comuna Islaz). Județul Romanați a fost desființat prin reforma administrativă din 6 septembrie 1950.