Confidenţialitate

Se redeschid, de luni, grădinițele și școlile

Unitățile de învățământ se redeschid pentru semestrul al doilea, de luni, în funcție de situația epidemiologică la nivel local.

În 150 de localități din țară, unde rata de infectare depășește 3 cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori, cursurile vor continua în mediul online.

În rest, se revine la clasă sau orele se vor face alternativ. Părinții vor putea alege dacă cei mici vor fi testați sau nu.

Formularul prin care aceștia își dau acordul va fi modificat. Atât premierul, cât și ministrul Educației au spus că ministrul Sănătății s-a grăbit, vineri, când a spus că ideal ar fi ca părinții să aducă, din prima zi de școală, formularul de consimțământ.

Un moment taxat de opoziție ca “bâlbâială” a autorităților.

Peste un milion de teste rapide au fost sau urmează să fie distribuite în unitățile de învățământ.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a anulat ordinul prin care medicii şi asistenţii şcolari au fost detaşați la Direcţiile de Sănătate Publică, astfel că aceştia vor reveni, de luni, la unităţile de învăţământ unde activează. Potrivit lui Raed Arafat, este posibil ca numărul cazurilor de coronavirus să sporească după redeschiderea grădinițelor și școlilor.

Duminică, au fost raportate aproape 2.000 de noi infecții, la mai puțin de 16.000 de teste efectuate.

Polițiștii le cer șoferilor să circule prudent în vecinătatea unităților de învățământ.

CFR introduce peste 40 de trenuri pentru elevii navetiști. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor.