Se pregăteşte un nou album David Bowie

Prietenul apropiat şi producătorul de o viaţă al lui David Bowie, Tony Visconti, a declarat că negociază cu managementul şi cu casa de discuri a regretatului muzician pentru lansarea în anii viitori a unui nou material discografic al cântăreţului britanic, ce va conţine piese necunoscute publicului, potrivit contactmusic.com.

Producătorul de muzică a declarat că fanii se pot aştepta la multe noi compoziţii ale lui Bowie care vor fi lansate în anii viitori.

“Sunt în discuţii cu managementul său şi cu casa sa de discuri – vor fi nişte materiale minunate ale lui Bowie care se vor lansa”, a declarat Visconti. De altfel, se ştia că Bowie avea o cantitate mare de material discografic necunoscut fanilor.

Visconti a început să lucreze cu Bowie în 1969 şi a produs albumul său final, “Blackstar”, care a fost lansat cu două zile înainte de decesul muzicianului, în ianuarie.

Visconti a declarat că Bowie i-a spus că a înregistrat cinci noi piese menite pentru un disc ulterior albumului “Blackstar”. “Încă nu am ascultat acele cântece”, a declarat Visconti pentru Evening Standard. “S-ar putea să fiu nevoit chiar să îi ajut pe administratorii averii sale să găsească materialul. Am o idee unde le-ar fi putut înregistra, dar mai există foarte mult material nelansat dintr-o serie de albume. Cred că este logic ca în următorii ani să auzim multe melodii care nu au mai fost auzite în trecut”, a mai spus acesta.

În ianuarie, Newsweek a alertat fanii că ar putea exista un nou material discografic de amploare ce va fi lansat în anii viitor. Potrivit unei surse “a existat o listă lungă de material muzical nelanslat pe care Bowie l-a avut în vedere înainte de a muri”, inclusiv compilaţii care vor fi împărţite pe perioade de timp.

Bowie a lansat “Blackstar” pe 8 ianuarie, când a împlinit 69 de ani, cu doar două zile înainte de a muri. Albumul a ajuns pe primul loc în clasementele muzicale mondiale, propulsându-l pe artistul britanic în topul american al clasamentului Billboard.