Se lansează albumul „Freddie Mercury: Messenger Of The Gods, The Singles”

Albumul ”Freddie Mercury: Messenger Of The Gods – The Singles”, care reuneşte 13 piese compuse şi interpretate de artistul britanic, va fi lansat pe 2 septembrie, potrivit Universal Music România.

Lansat de Mercury Records, setul aduce laolaltă, în 13 viniluri de 7 inchi, single-ul de debut solo, ”I Can Hear Music” (1973), lansat sub numele Larry Lurex, piese din anii ’80 cu influenţe disco şi colaborări cu soprana Montserrat Caballé, inclusiv faimoasa ”Barcelona”.

Alături de discuri, setul cuprinde fotografii, dintre care o parte nu au fost publicate până în prezent. Materialul va fi disponibil şi ca un dublu CD cu un booklet de 20 de pagini.

Născut sub numele de Farrokh Bulsara, pe insula Zanzibar din estul Africii, pe 5 septembrie 1946, cel care ulterior s-a numit Freddie Mercury, a pus bazele trupei Queen, alături de Brian May şi Roger Taylor în 1970.

Freddie Mercury a fost showman-ul suprem, un rockstar care a iubit muzica disco, dar şi muzica clasică.

Toate laturile emblematicului muzician pot fi găsite pe albumul „Freddie Mercury: Messenger Of The Gods – The Singles”.

De la single-ul de debut „I Can Hear Music”, lansat sub numele Larry Lurex, la piesele din anii ’80 cu influenţe disco şi până la colaborările cu legendara cântăreaţă de operă Montserrat Caballé, albumul este o călătorie prin cariera unui artist cu un talent unic.